GEMEKKER
De columns over Mac-verdwazing
Bekijk de krankzinnige commercial!
Verkrijgbaar in 
Apple Books
voor € 3,99

Te lezen op iPhone, iPad ,
iPod touch of Mac.https://books.apple.com/nl/book/gemekker/id541045503
Het GEMEKKER 
e-book

© Ferry Piekart, 2012 - 2021. GEMEKKER is een uitgave van Void Media. Columns eerder verschenen in MacFan. GEMEKKER-commercial geproduceerd door Piek Pictures, met in de hoofdrollen Dian Biemans en Arie Rustenburg. Met dank aan Esther Siebers en Quirijn Metz.


MacFan-columnist Ferry Piekart beschrijft in 27 hilarische columns hoe hij verandert van een gewone computergebruiker in een verdwaasde Apple-fan. De liefde voor zijn Mac en iPhone gaat soms erg ver, maar is stiekem herkenbaar voor iedereen die mooie spullen koestert.


24 columns verschenen eerder in MacFan. Het boek bevat daarnaast drie nieuwe columns en twee interviews. Gemekker is alleen als

e-book verkrijgbaar en wordt - op verzoek van de auteur - exclusief in Apple Books aangeboden. 

Met illustraties van

Marijn van der Waa.

 nu ook:
MEER GEMEKKER

Ferry Piekart doet het nog een keertje! Drie jaar na het verschijnen van Gemekker, is er nu ook Meer gemekker. Opnieuwe 27 columns over de belevenissen van Nederlands meest verdwaasde Apple-fan – of spot hij er alleen maar mee?

Weinig Apple-columnisten bekijken hun eigen idolaatheid met zo veel zelfspot als Ferry Piekart. In zijn columns in MacFan overdrijft hij al jarenlang zijn eigen Apple-fanatisme. Daarbij weet hij zijn fanatisme tot groteske proporties op te blazen, maar

tegelijkertijd werkt die schromelijke overdrijving als de ultieme relativering van wat Piekart zelf zijn 'Mac-verdwazing' noemt. Of hij nou aan de Genius Bar hangt vanwege een krasje in zijn beeldscherm, eBay afstruint naar een niet-neppe-accu voor zijn oude iBook of met Miss Bikini in een filmstudio staat maar weinig oog voor haar heeft vanwege zijn iPhone... Piekart veroorzaakt met zijn ‘gemekker’ altijd weer een hilarisch verhaal!

het houdt niet op:
NOG WAT GEMEKKER

In 2020 maakt Ferry Piekart de GEMEKKER-serie af, met het derde en laatste deel: Nog wat gemekker. Nog één keer schrijft Apple-columnist Ferry Piekart op hilarische wijze over zijn voorliefde voor de Mac en Apple. Van de volstrekt overbodige aanschaf van een oude Power Mac G5 tot zijn plan om schathemelrijk te worden met een oude klikwiel-iPod

Waar Piekart in de eerste twee delen vrijwel louter schreef over

zijn eigen obsessie met Apple, lijkt de columnist in dit derde

deel langzaam wakker te worden uit zijn Apple-verdwazing, en met dezelfde scherpe blik te kijken naar hoe andere mensen om hem heen met tech omgaan. Hij koopt een heliumhaai uit een Instagram-advertentie en vraagt zich af wat dat doet voor zijn Facebook-profiel, hij gaat een frietje halen bij de snackbar en constateert dat de snackbarman een cookie in zijn hoofd moet hebben, en hij beschrijft de ufo-ervaring als hij ’s avonds laat sportieve renners tegenkomt die met steeds meer knipperlichten en andere tech zijn behangen.