Screenshots uit de commercial!
GEMEKKER
De columns over Mac-verdwazing

© Ferry Piekart, 2012 - 2021. GEMEKKER is een uitgave van Void Media. Columns eerder verschenen in MacFan. GEMEKKER-commercial geproduceerd door

Piek Pictures, met in de hoofdrollen Dian Biemans en Arie Rustenburg. Met dank aan Esther Siebers en Quirijn Metz.

<<< Terug naar de homepage en de GEMEKKER promofilmhttp://www.gemekker.net/Gemekker_Boek_oud/Gemekker_-_De_columns_over_Mac-verdwazing.html

Fotomodel Dian Biemans zit in haar hangmat en leest het boek ‘Gemekker - De columns over Mac-verdwazing’. De achtergrond is hetzelfde Apple-bomenbos dat ook op de cover van het boek staat.

Acteur Arie Rustenburg speelt de regisseur van de Gemekker-commercial.  De regisseur van de commercial heeft het zwaar te stellen met de auteur van Gemekker, die in werkelijkheid de regisseur is van de hele promofilm. (Snappen jullie het nog?)

Fotomodel Dian Biemans nadat er een overstroming heeft plaatsgevonden in de studio waar de Gemekker-commercial werd opgenomen.

Gemekker-auteur Ferry Piekart legt de regisseur (gespeeld door Arie Rustenburg) uit hoe de Gemekker-commercial wat spannender kan worden... maar slaat daarbij een beetje door.

De promofilm werd gefilmd met twee iPhones en een iPad. De shots werden gemaakt door Ferry Piekart en Quirijn Metz, die ook nog figureerde in de film zelf.

De alien, de robot en de overstroming zijn special effects die met de iPhone zijn gemaakt, met de app Action Movie FX.

Fotomodel Dian Biemans verandert aan het eind van de commercial in een zombie-achtig creatuur. Een special effect dat op de iPhone werd gegenereerd met de app Demon Cam.

Fotomodel Dian Biemans zit in haar hangmat en leest het boek ‘Gemekker - De columns over Mac-verdwazing’. In werkelijkheid bestaat er geen gedrukte versie... er is alleen een e-book.